Батарейки чи акумулятори ААА замість АА - рішення :
Оскільки в мене з минулого товару залишилося деяка кількість батарейок типу 3А (ААА) а малому в іграшки (та-й взагалі, у побуті) в основному потрібні 2А (АА), виникло питання замість АА поставити ААА.
Фінт з розтягуванням пружини не завжди підходить, оскільки коли батарейка знаходиться у рухомому предметі (машинці чи навіть пульті), часто відходить центральний контакт (+), тому що батарейка тонша.
Знайшов декілька варіантів встановлення замість АА батарейок ААА
Найпростіший звичайно додаткова прослойка між контактами з фольги + обмотати ізолентою для збільшення товщини - це як швидкий спосіб заміни. Або обмотати картоном до потрібної довжини, скріпити скотчем і з мінусового контакту заповнити тієї самою фольгою.
Але мені найбільше сподобався довготривалий та багаторазовий спосіб заміни у вигляді шприца.
Звісно, ємність міні-пальчиків (800-1000) значно менша від пальчиків (1500-2500), але для не русурсо-ємних пристроїв підійде.
П.С. Бачив готові заводські рішення для заміни елементів D чи C. Думаю щось заводське можна знайти і для ААА-›››АА, лише питання ціни. Шприц наприклад коштує 2 гривні.
А це оригінальна заміна - пара 108 гри.