Модераторы: Чивас, stas, Мановар
kds писал(а):Вот мое сало засоленное Ням-ням!
Злата писал(а):На ваш суд выставляю рецепт как приготовить мидии
Андрюханыч писал(а):Сало в рулеті запечене!
Сам роблю та рекомендую.
Сало тільки домашнє, таке, щоб ЛЕГКО ВІДДІЛЯЛАСЬ ШКУРКА!!! ВАЖЛИВО!!!
Почеревина чи інше з прослойками мені не подобаеться.
Беру принципово тоненьке сало - до 2 см, біля 1 кг
- Знімаємо з сала шкуру, але так, щоб шкурка біла цілою, не порвалась
- з двох сторін добряче натираемо сало спочатку сіллю (солі нормально беремо, більше як на шашлик), а потім сумішшю приправ, бажано - мелених: тмин, перець цорний та червоний, коріандр, лавровий лист, пертушка (або кріп - лише сушені та дрібно перетерті)
- 5...6 зубчиків часнику ріжемо поздовж зубчика скибочками 1...2 мм, якщо в часнику є всередині зелена проросша серцевина - виймаємо її, бо дає неприємного запаху.
- нарізаний часник рівномірно розподіляємо по одній стороні шматка сала - по внутрішній, як правило
- звертаемо сало якомога тіснішим рулетом часником всередину
- обмотуємо рулет зверху шкурою від сала
- зв"язуємо тісно ниткою
- викладаємо на деко та в гарячу духовку - 180 градусів - на 1...1,5 години (в залежності від товщини сала)
----Можна пекти в фользі або в рукаві - мені так подобаеться - волога з сала допомагае його готувати, та у випадку, якщо сало тверде в рукаві воно м"якне.
Після запікання викладаємо рулети на сітку чи в друшлаг, щоб стекла вода та залишок жиру.
Коли охолоне - в холодильник до ПОВНОГО ОХОЛОДЖЕННЯ!!!!
СПОСІБ ВЖИВАННЯ!!
Виймаємо з холодильника, знімаємо нитки, знімаємо шкуру
нарізємо кружельцями та кладемо житній хліб
в ліву руку - бутер з салом, в праву - чарку з 150 г домашньої горілки...
УВАГА!!!!
1. Видихаємо з грудей повітря.
2. П"ємо горілку і ВІДРАЗУ...
3. .... вдихаемо носом аромат бутерброда і лише тоді закушуємо!!!!
І горілка і сало мають бути охолодженими, хліб теж не гарячий!!!!
АБО:
Сало ріжеться тонесенько, викладається на грінку з чорного чи білого хліба - НЕ ГАРЯЧУ!!!
Розмащуеться ножем по грінці.... Решта - аналогічно!!! Смачного!
Андрюханыч писал(а):Злата писал(а):На ваш суд выставляю рецепт как приготовить мидии
Тут же про САЛО!!!!
Вернуться в Курилка, пальцезагиналка
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1