Розмитнення авто

Посилання на юридичні сайти.

Модераторы: stas, Мановар

Правила форума
Реклама запрещена

Розмитнення авто

Сообщение Analitik » 20 фев 2012, 02:06

Не знав де цю тему створити, але думаю найбільш вона пасує до цього розділу, якшо така вже існує (шукав шукав...) то прошу видалити.
Отже, останнім часом стала для мене цікавою тема розмитнення авто, а саме шо скільки і де заплатити, після не довгих пошуків стосовно розмитнення наткнувся на таке:
- Ввізне мито Ставка мита на більшість ТЗ, що ввозяться, складає 10% від сумарної митної вартості, за виключенням дизельних автобусів для перевезення більше 10 осіб з двигуном понад 5 л. (ставка 20%), ТЗ з електродвигуном (8%), а також - нових легкових автомобілів з об'ємом більше 3 л. (з 2012 року - 6%) Ставки визначені «Митним тарифом України» (останні зміни 22.12.2011)
- Ввізне мито На сьогодні його ставка становить 10% від сумарної митної вартості автомобіля.
- Акцизний податок. Нараховується по різному для різних типів ТЗ. В більшості випадків залежить від віку авто, типу палива, обьему та потужності двигуна.
- ПДВ. 20% від суми митної вартості, ввізного мита та акцизного податку.

Класно все розписано, але конкретно по процедурі я нічого не зрозумів, тобто як відбувається процедура розмитнення авто від в'їзду на територію митного контроль, і аж до виїзду з МРЕО на гарненьких новенькиз номерних знаках?
P.S. Щоб не заглиблюватись в деталі - цікавить мене дана процедура для конкретної моделі, а саме:
- Volkswagen T5 04-07 р.в. (для машин до 8 років суттєво менші митні платежі)
- 1.9 TDI
- 6000 - 8000 євро (вартість авта за кордоном)
- Грузовий (наскільки мені для грузових суттєво менші митні платежі)
Отже розпишіть кому відомо, але з посиланням на конкретні джерела, всю процедуру від А до Я (типу куда заїхати кому скільки заплатити і т.д.), або людей (не гонщиків) які внятно покажуть і розкажуть.
- А де я можу знайти кого-небудь нормального?
- Ніде, - відповів Кіт, - нормальних не буває. Адже всі такі різні й несхожі. І це, по-моєму, нормально.
(Аліса в країні чудес)

0633шість7 0571
Analitik

Модель и год выпуска машины: T5, 2007 р.в.
Тип двигателя и объем: 2,5 TDІ

Re: Розмитнення авто

Сообщение garmas » 20 фев 2012, 11:14

Analitik
ніхто не хоче розказувати шо і як, кому і скільки... гонщики вже мають "своїх", через яких вся процедура проходить і робиться... я теж колись мав бажання пригнати-але передумав :smu:sche_nie:
ЗІ: простіше дати йому на 1 тис більше чим оглядатись і переживати :mi_ga_et:
Продам свого буса у хороші руки...
http://auto.ria.com/auto_volkswagen_t4-transporter-pass_14725364.html
garmas

Модель и год выпуска машины: T4, 2000р., біло-кольоровий
Тип двигателя и объем: ABL 1.9 TD intercooler

Сообщение garmas » 20 фев 2012, 11:31

Analitik
ось тут чол займається машинами і є як варіант красавец Т5:
http://vwbus-club.org.ua/forum/viewtopi ... 5&start=40
garmas

Сообщение Analitik » 20 фев 2012, 12:24

garmas-vitaliy писал(а):Analitik
ніхто не хоче розказувати шо і як, кому і скільки... гонщики вже мають "своїх", через яких вся процедура проходить і робиться... я теж колись мав бажання пригнати-але передумав :smu:sche_nie:
ЗІ: простіше дати йому на 1 тис більше чим оглядатись і переживати :mi_ga_et:

Дякую за інфу. :uch_tiv:
Але є можливість поїхати за кордон побути там тиждень (Бельгія), пощупати авто своїми руками і вже везти сюди шо до душі припало, а не сидіти тут, дивитись на фотки і вибирати кота в мішку.
Звичайно це є їх (гонщиків) хліб, але в любому випадку вони не вибирають авто з такою відповідальністю з якою це зроблю я. Приїдуть візьмуть те шо по фотках показували, але на фотках не показують купу нюансів, тому це не варіант для мене, планую виїзджати в середині березня, так шо маю надію інфу нарию. :)
P.S. В нас проблема в тому шо ніхто не хоче паритись, а можливо то не так вже і складно як здається на перший погляд :du_ma_et:
- Ніде, - відповів Кіт, - нормальних не буває. Адже всі такі різні й несхожі. І це, по-моєму, нормально.
(Аліса в країні чудес)

0633шість7 0571
Analitik

Сообщение garmas » 20 фев 2012, 12:58

Analitik
в любому випадку щасливо взяти Течика :bra_vo: :-):
garmas

Сообщение Analitik » 20 фев 2012, 13:36

в любому випадку щасливо взяти Течика :bra_vo: :-):

Дякую :-):
(Аліса в країні чудес)

0633шість7 0571
Analitik

Сообщение Analitik » 20 фев 2012, 13:39

ось тут чол займається машинами і є як варіант красавец Т5:
http://vwbus-club.org.ua/forum/viewtopi ... 5&start=40

Дякую за варіант, але бюджет в мене суттєво менший :-(
(Аліса в країні чудес)

0633шість7 0571
Analitik

Сообщение crayfish » 23 фев 2012, 12:07

Почнем із того, ща ви дуже правильно написали: " Ввізне мито На сьогодні його ставка становить 10% від сумарної митної вартості автомобіля."
Це значить, що ціну на авто визначає митниця, за спец. посібниками (швакелісте), та ін даними, зокрема середня митна вартість аналогічного товару раніше ввезеного на територію України, вона - ця ціна береться із загальноукраїнської бази даних.
Тому, навіть і не мрійте, що вам вдасться розмитнювати авто по ціні 8тис. євро - вам влуплять у кращому випадку ціну 12-15 тис. євро, і вже від тої ціни буде нараховуватись податок, акциз, мито, і т.д.
Такі наші реалії. :gar_mo:nist:
Збудись, могутня Україно!
Козацьке плем'я, стань на змаг
Туди, де сонце, де вершини,
Де перемоги йде Твій шлях.
crayfish
Турист

Модель и год выпуска машины: SEAT Toledo III
Тип двигателя и объем: 1,6 BSF

Сообщение DEN-V » 23 фев 2012, 12:21

- Volkswagen T5 04-07 р.в. (для машин до 8 років суттєво менші митні платежі)
- 1.9 TDI

Цена растоможки для асех ТЗ одинаковая 10%, а вот первая постановка на учет, тут уже играет роль до 8 лет и более. До 8 лет вся постановка до 500 у.е. (это для лентяев которые и в ГАИ заходить не хотят, денег с утра дали после обеда им вынесли техпаспорт и прикрутили номера. Мне постановка мерса вито 111 2005 г.в. с учетом переобарудования с грузовика на пассажир обошлась 3200 грн. А вот с выше 8 лет первая постановка на учет 6 грн. за 1 кубик мотора. 6х1900=11400 грн. только отчисления в П.Ф. (раньше когда эти отчисления шли тупо в бюджет была куча льгот у пенсионеров, ветеранов , чернобыльцев и т.д) а теперь фиг. Вот 11400+ остальные затраты по постановке. А растомаживать самому очень гиморойно, проще найти человека который этим занимается заплатить ему -дешевле выйдет+целая нервная система :-) Удачи в поисках Т5 :uch_tiv:
DEN-V
_Кістяк форуму

Модель и год выпуска машины: РЕНО МАСТЕР
Тип двигателя и объем: 2.8 DTI

Сообщение crayfish » 23 фев 2012, 12:23

Самому розмитнювати - то тре самому і гнати, бо згідно митного кодексу фізична особа має перетнути на тому авто кордон, і розмитнюватись у пункті пропуску (на кордоні) і там з вас здеруть купу грошей. Крім того треба зробити сертифікат відповідності - він робиться тільки у містах, а не на кордоні, то в такому випадку тре лишати авто не розмитнене на митниці, їхати у місто по сертифікат, а вам його не зроблять, бо як сертифікувати товар якого не видно і не перевіриш? Тобто зачароване коло - всюди треба гроші... Крім того, для розмитнення потрібна ПД-шка, тобто попередня митна декларація, де вказуються отакі дані:
рік випуску, марка і модель ТЗ, його типр кузова, модифікація, номер двигуна, його об"єм і тип, номер кузова, кі-сть місць, пробіг, і т.д. крім того, фактура-рахунок по якому авто придбане, реєстраційні документи, чи дані продавця...
тобто вже перед перетином кордону потрібно мати всі дані про авто.
Все-ж таки краще це довірити перегонщику, але не будь-якому, а мати доброго знайомого - він і авто вибере і розмитнить його. Йому даємо ген. нотаріальне доручення, а він уже за допомогою брокерів - щоб не мати мінінгіту на кордоні, пережене авто на митницю призначення, і вже там авто розмитнюватимуть...
crayfish
Турист

Сообщение crayfish » 23 фев 2012, 12:29

без досвіду сам не розмитниш, тобто розмитниш, але згаєш мін. тиждень-два на всі інстанції, і заплатиш купу грошей, бо не знаєш кому скільки давати, та і так гроші боятимуться брати від людей "з вулиці", а значить їпатимуть мозг - типу маєте довідку, що у вас є всі довідки?
У мене така ситуація була з моїм крафтером - притому, що я працював декларантом і трохи знаю процедуру...
Дешевше заплатити перегонщику 1 тис. євро (сума залежить від апетиту перегонщика) і він все зробить за 4-5 роб. днів.

Але є одне "але" - знайомий перегонщик, який крупно не обдурить. Саме так я і робив.
crayfish
Турист

Сообщение ВалераК59 » 23 фев 2012, 15:00

Сейчас на таможне пытаються новое веяние протащить-- авто с обьёмом 2.5 растамаживать как легковой. Машины моих знакомых стоят на границе в клетке. Пытаються выяснить законность этого издевательства. :nez-nayu:
ВалераК59
_Рада форуму

Модель и год выпуска машины: т4 пассажир-В
Тип двигателя и объем: AJT 2.5 TDI

Сообщение Б.А.Р » 23 фев 2012, 16:00

ВалераК59 писал(а):Сейчас на таможне пытаються новое веяние протащить-- авто с обьёмом 2.5 растамаживать как легковой. Машины моих знакомых стоят на границе в клетке. Пытаються выяснить законность этого издевательства. :nez-nayu:

Валера якщо щось вияснять твої товариші відпиши будласка . :uch_tiv:
Також інтересно якщо я виїхав до нового року , тобто до закону того на мене він також діє чи ні ?

:jn_pu_sk:
Куплю vw Т2 , Т3 . 050 10 35 144 vw4.ter@gmail.com
Б.А.Р

Модель и год выпуска машины: T 3 doka
Тип двигателя и объем: 1 Z

Сообщение ВалераК59 » 23 фев 2012, 16:04

Хорошо ! Но они пока воюют - это точно ! Клетка на границе и вокруг неё все забито авто.
ВалераК59
_Рада форуму

Сообщение Romanoproddi » 23 фев 2012, 16:17

ну так новий митний кодекс не прийнято!!! то що вони хочуть???
lpg-service.com.ua
Romanoproddi
Доктор

Модель и год выпуска машины: VW PASSAT B3 G60 SYNCRO 1990
Тип двигателя и объем: 2.0 ADY +ГБО

Сообщение crayfish » 23 фев 2012, 16:27

новий митний кодекс буде прийнятий не раніше грудня 2012, і в якій редакції - ніхто того не знає...
crayfish
Турист

Сообщение ВалераК59 » 23 фев 2012, 16:27

Вот по этому люди за свои деньги и воюют ! А те хотят уже гребсти !
ВалераК59
_Рада форуму

Сообщение Б.А.Р » 23 фев 2012, 16:43

crayfish писал(а):Почнем із того, ща ви дуже правильно написали: " Ввізне мито На сьогодні його ставка становить 10% від сумарної митної вартості автомобіля."
Це значить, що ціну на авто визначає митниця, за спец. посібниками (швакелісте),

Недавно по Скайпу розмовляв з товаришом ,ось що він говорив на рахунок :
- знаходиш " брокера - оцінщика " і після покупки авта скидаєш йому на почту бріф і купчу він сам оцінює і хтось з твоїх родичів іде на митнецю де ти проживаєш , сплачує ці 10 % .
А коли ти підїжаєш на границю то в них в компютері вже буде номер твого авта і те що ти сплатив візне мито .
:uch_tiv:

:jn_pu_sk:
Куплю vw Т2 , Т3 . 050 10 35 144 vw4.ter@gmail.com
Б.А.Р

Модель и год выпуска машины: T 3 doka
Тип двигателя и объем: 1 Z

Сообщение Analitik » 23 фев 2012, 20:06

crayfish писал(а):Почнем із того, ща ви дуже правильно написали: " Ввізне мито На сьогодні його ставка становить 10% від сумарної митної вартості автомобіля."
Це значить, що ціну на авто визначає митниця, за спец. посібниками (швакелісте), та ін даними, зокрема середня митна вартість аналогічного товару раніше ввезеного на територію України, вона - ця ціна береться із загальноукраїнської бази даних.
Тому, навіть і не мрійте, що вам вдасться розмитнювати авто по ціні 8тис. євро - вам влуплять у кращому випадку ціну 12-15 тис. євро, і вже від тої ціни буде нараховуватись податок, акциз, мито, і т.д.
Такі наші реалії. :gar_mo:nist:

Як це так влуплять?
Наскільки я читав то береться середня ціна раніше ввезених авто такої марки і такого року, але за середньоєвропейськими показниками, тобто скільки в середньому машина коштує в європі таку і суму виставляють. Тут Ви кажете що 12-15 тис. євро, але як так в європі 8 в нас 12 тис. євро, це ж ціна вже розмитненого автомобіля поставленого на облік, я в шоці :sh_ok:
(Аліса в країні чудес)

0633шість7 0571
Analitik

Сообщение Analitik » 23 фев 2012, 20:13

crayfish писал(а):Самому розмитнювати - то тре самому і гнати, бо згідно митного кодексу фізична особа має перетнути на тому авто кордон, і розмитнюватись у пункті пропуску (на кордоні) і там з вас здеруть купу грошей. Крім того треба зробити сертифікат відповідності - він робиться тільки у містах, а не на кордоні, то в такому випадку тре лишати авто не розмитнене на митниці, їхати у місто по сертифікат, а вам його не зроблять, бо як сертифікувати товар якого не видно і не перевіриш? Тобто зачароване коло - всюди треба гроші... Крім того, для розмитнення потрібна ПД-шка, тобто попередня митна декларація, де вказуються отакі дані:
рік випуску, марка і модель ТЗ, його типр кузова, модифікація, номер двигуна, його об"єм і тип, номер кузова, кі-сть місць, пробіг, і т.д. крім того, фактура-рахунок по якому авто придбане, реєстраційні документи, чи дані продавця...
тобто вже перед перетином кордону потрібно мати всі дані про авто.
Все-ж таки краще це довірити перегонщику, але не будь-якому, а мати доброго знайомого - він і авто вибере і розмитнить його. Йому даємо ген. нотаріальне доручення, а він уже за допомогою брокерів - щоб не мати мінінгіту на кордоні, пережене авто на митницю призначення, і вже там авто розмитнюватимуть...

Сам буду гнати, як і писав вище.
Але чому розмитнення не проходить на регіональній митниці, це мені не зрозуміло?
Стосовно гонщика - перегонщика, то такого нема, принаймні хорошого знайомого, багато є які тріпають язиком а конкретики нема, тут то і вся проблема.
(Аліса в країні чудес)

0633шість7 0571
Analitik

След.

Вернуться в Юридичні посилання та роз"яснення