Получить загранпаспорт,как нас имеет сиситема!

Посилання на юридичні сайти.

Модераторы: stas, Мановар

Правила форума
Реклама запрещена

Получить загранпаспорт,как нас имеет сиситема!

Сообщение kds » 01 фев 2011, 13:21

Народ,а сколько у вас стоит загранпаспорт получить?

Теперь читаем,как человек-закону нагнул систему и получил загранпаспорт:

Может быть кому-то будет интересна и моя история)
Прочитав ваш форум решил я делать себе загран за законные деньги, одна проблема живу я не в Одессе, а в Сумах(может кто с сумчан читает форум и ему поможет). Почитал форум, сделал все ксерокопии, зная строго сколько платить пошел я добиваться правды))) По моему месту жительства ОВИР находить на ул. Холодногорская - туда я и пошел) С криками: "И я хочу загран за 340 грн" за мной увязался друг) У нас все начинается в 12 кабинете, там сидят 2 тетечки(как потом узнал не сотрудники ОВИРа, а сотрудники "Информ-ресурсов"!!!) дали список проплат, я сразу взял только нужные, на что они обидчиво сказали чтобы я сам собирал все документы, отдавал их в 1 каб. и помогать они мне не будут)))))) Ну я на их помощь и не надеялся.
Оплатил я все(положенные) квитанции, занял я очередь в 1 каб., походу дела расспрашивали людей о том сколько стоит у них загран, меньше 620 грн никто не назвал цену.
Захожу я в кабинет и начинается диалог:
-А вы в 12 каб. были?
-Был
-Не были у Вас пакет документов не готов
-У меня есть все необходимые документы
-У Вас нету справки о не судимости
-А мне она не нужна, ее нету в списке необходимых документах
-На стенде у нас список, там она есть
-То что у Вас на стенде, это не закон, на заборе тоже много чего написано)))
-У нас там тока законные требования
-В постанове 231 нету требования о справке о несудимости и достаю ее
-Она говорит постанова 231 устарела(я чуть под стол не упал), мы работаем по наказу 1603
-Достаю наказ 1603 и показываю его покажите где в нем это требование))))
-Она говорит не морочте голову там все есть, читать учитесь
-Я его читал хорошо и там написано что не я а органы ОВИР(вышестоящие- как-то так) в ходе проверки меня самостоятельно делают запрос, при чем там есть форма запроса и форма ответа
-У нас нету лицензии этого делать!!!
-А у кого есть?
-У "Информ-ресурсов"(чуть не падаю под стол еще раз)
-Т.е. милиция это не может сделать, а они могут?
-Именно так
-Вы отказываетесь принять у меня документы?
-Да у вас неполный комплент
-Пишите письменный отказ
-Не буду
-А кто будет?
-Зам начальника Алла(отчество не помню)
Иду к ней разговор идет на повышенных тонах у нее, я ее то и дело успокаиваю и напоминаю что со мной говорить необходимо спокойно, в итоге она мотивирует отказ тем что у нее не примут документы без справки, и поэтому она заранее не хочет чтобы мне отказали потом(какая добрая женщина). Отказ она писать отказалась мотивируя тем, что она зам.нач. паспортного стола всего лишь и девочки с 1 каб. ей не подчинены, а подчинены главному управлению на Кирова у нас!!! Настроение было ниже не куда и решил что тут все глухо как в танке, решил сделать злополучную справку о несудимости, чтобы отстали от меня, благо стоит 13,10. Но ни тут, то было)))) Как я делал справку в следующем посте, а то здесь и так много букв)

Друг мой боялся потом даже в кабинеты зайти)
Читаю в ОВИРЕ инфо о том где делают справку об отсутствии судимостей - Кирова, 23 написано(запоминаем цифру дома). Иду на Кирова, 23 там у нас ГУМВС главный офис. Спрашиваю у дежурного где делают справку о об отстутствии судимостей, он говорит что это не у них а на Кирова, 25. Иду туда благо рядом, там сумское отделение ГУМВС(то вроде было обласным). Дежурный направляет в каб. там сидит девушка, говорю надо справка не срочная, она дает листик обводит на нем 13,10 и говорит проплачивайте и несите чек. Иду в банк и тут начинается самое интересное. Девушка на кассе называет сумму более 40 грн, говорю а как 13 грн стали 40, она показывает бумашку, а там внизу малентким шрифтом "Информ ресурсы" 28 грн с копейками. Плачу 13,10 и возвращаюсь
-Вы потеряли платежку
-Ниче я не терял вот 13,10(даже 13,10+0,09 за бланк)
-А остальное я буду платить?
-Если вам надо вы и платите, я знаю сколько справка стоит и доп. услуги мне не нужны
-Я вам не буду делать справку
-Вы обязаны, делайте
-Не буду
-Назовите Ваше имя, должность
-Зачем?
-Буду жалобу писать)
-Не буду
-Вы обязаны представиться, закон о милиции надо знать
-А я не милиционер
-А кто?
-Сотрудник "Информ-ресурсов"
-А что делают "Информ-ресурсы" в здании милиции?
-Арендуем тут
Выхожу от нее в полном расстройстве и не веря что все можно исправить, друг мой боягуз - оплатил тут все девые услуги около 50 грн получилось и заказал у нее справку через 2 недели забирать. Но это не мой метод)))))))
Иду я опять на Кирова, 23 и говорю дежурному что меня конторы левые не интересуют и мне надо именно в милиции заказать справку, на что он сказал мы такого не делаем, но после моего упорства говорит что звоните в УИТ(Управление информационнных технологий). Звоню там говорят идите на Кирова, 25 - меня это не интересует, я у меня есть только 13,19 выданные на работе, больше нету, сказали в УИТ заказать(вру, а что ж делать если и они врут). Нехотя говорят пишите заявление на имя начальника. Через пол часа я вернулся с заявлением, звоню, говорят ждите щас спустимся заберем заяву. Пока я ждал мимио меня прошла та женщина с Кирова, 25, видимо нажаловалась на меня уже и решили проверить я ли это(ну милиция всегда такой была). Спускается мужчина и дает мне какую-то ксерокопию и говорит :"Вот ты умный типа законы знаешь, так в законе написано что "Информ-ресурсы" выдают эти справки" Я читаю, а там написано "можуть долучатися "Информ-ресурсы"" Говорю ключевое слово "может") Тут он говорит, что это старая редакция в новой уже тока они, говорю покажите новую и желательно оригинал где почитать))) Он со словами сильно ты умный забрал документы и сказал прийти через месяц так как они могут до месяца делать справку))) Но мне это не критично, главное без лишних плат.
Окончу небольшой рассказ в следующем посте, по тем же причинам)

Пока я ждал месяц друг получил справку и пошел в ОВИР, ему сказали что он должен написать заяву(какую именно не объяснили) в общем отказали и выгнали. Я решил не ждать для себя той же участи и узнать, что за заява. Оказалось это прошения начальника ОВИР предоставить платную услугу за 10,28) Бланки есть только в 12 каб. дорога мне туда заказана, ну и я тупо вытянул со стенда образец(не красиво, но иметь нас на 300 грн еще хуже) и набрал его на компе. Дал его другу он пошел в ОВИР, но пока он "чухался" справка у него уже была на руках 12-14 дней. Документы у него приняли, но сказали что на момент выдачи справка будет не действительна и надо принести новую. Я ему советовал это не делать, т.к. документы взяли и паспорт выдадут и так) Но он всеже заказал новую справку опять 50 грн. Терь вернемся ко мне)
Иду я получать справку и чую будет подвох, выносят мне ее, а она уже неделю как готова, спецом наверное для меня старались))))) Иду в ОВИР захожу в 1 каб.
-Вам в 12 каб. у вас нету пакета документов
-У меня все есть)
-У вас нету заявления
-Вот оно)
-У Вас нету справки
-Вот она)
-Выйдите в коридор и сделайте чтобы пакет документов был красивый
-Пакет должен быть правильным, а не красивым
-Все равно выйдете и хотя бы на скрепочку все возьмите
-Где я ее там найду, а у вас на столе много скрепок, буду признателен если это сделаете Вы))))))))
Тут она встает и подходит к второй девушке, обслужи его, я не могу с ним говорить(наверное еще с первого моего прихода меня помнит). Девушка молча сколола все доки сфотографировала и сказала через 30 дней за паспортом(ниче доносить не надо)
П.С. В итоге платежи 150+170+10,28+13,10+0,09. Море нервов и терпения, не каждый захочет так же мучатся) Надеюсь кто-то из Сум прочитает и ему поможет моя история, потому как нечего на нас зарабатывать и делать дураками. Кому из Сум надо будет заява пишите ЛС обязательно кину)

http://forum.od.ua/showthread.php?t=451 ... st16702160
Т-4 чистый пассажир.ААВ 2,4Д. 94г.в.

Скайп dronho1
kds

Re: Получить загранпаспорт,как нас имеет сиситема!

Сообщение stas » 01 фев 2011, 14:30

Пацану РЕСПЕКТИЩЕ !!!! :uch_tiv: :uch_tiv:
VW T2 ??? 1979
VW T4 2,5 2003 TDI
stas
Адміністратор

Модель и год выпуска машины: T4-2003 / Т2-1979
Тип двигателя и объем: 2,5tdi, AJT/ ???

Сообщение Мановар » 01 фев 2011, 14:35

в мене ще немає :ny_tik:
РАБІВ ДО РАЮ НЕ ВПУСКАЮТЬ...
T-4 2.4D AJA 1998р. long violet traktor
Нет машины лучше в мире, чем Фольксваген Т4
ДОБРОВIЛЬНІ внески на розвиток Клубного Руху VW
Мановар
Салогриз

Модель и год выпуска машины: T4, 1998р
Тип двигателя и объем: 2.4D AJA

Сообщение Итальянец » 01 фев 2011, 21:23

правильно сделал. конечно надо иметь время, нервы и терпение. А остальные у кого этого нет, платят за то, чтобы не трепали нервы и тратили зря время.

я получал ЗП за 220 грн три года назад. тоже побегал хорошо...
Итальянец

Сообщение kds » 01 фев 2011, 21:28

Да поневоле придется отстаивать свои права при таких тарифах.
Т-4 чистый пассажир.ААВ 2,4Д. 94г.в.

Скайп dronho1
kds

Сообщение stas » 01 фев 2011, 21:35

В гаи один в один... :JC_threaten:
VW T2 ??? 1979
VW T4 2,5 2003 TDI
stas
Адміністратор

Сообщение stas » 05 мар 2013, 01:49

Загранпаспорт теперь можно оформить за 170 гривен (РЕШЕНИЕ СУДА)

http://zovzakona.org/content.php?zov=858-9922

5 февраля Днепропетровский апелляционный административный суд принял решение, согласно которому требование каких либо дополнительных платежей, кроме госпошлины в 170 гривен за оформление - незаконно.
Ссылка на решение суда

http://reyestr.court.gov.ua/Review/29311769

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" лютого 2013 р. справа № 0870/6614/12

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді: Семененка Я.В.

суддів: Бишевської Н.А. Добродняк І.Ю

за участю секретаря судового засідання: Чепурко А.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Дніпропетровську апеляційну скаргу ОСОБА_1

на постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 01 серпня 2012 року у справі № 0870/6614/12 за позовом ОСОБА_1 до Служби громадянства і реєстрації фізичних осіб Орджонікідзевського РВ ЗМУ ГУМВС України у Запорізькій області про визнання дій неправомірними та зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, в якому просив визнати дії Служби громадянства і реєстрації фізичних осіб Орджонікідзевського РВ ЗМУ ГУМВС України у Запорізькій області (правонаступником якої є Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області) неправомірними щодо відмови в оформленні паспорта громадянина України для тимчасових поїздок за кордон та зобов'язати відповідача оформити паспорт громадянина України для тимчасових поїздок за кордон на підставі поданих позивачем документів та у відповідності до Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення, затверджених постановою КМУ №231 від 31.03.1995р. (із змінами та доповненнями). Позов обґрунтований тим, що відповідач неправомірно вимагає сплату додаткових сум за оформлення і видачу паспорту, які не передбачені вказаними Правилами.

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 01 серпня 2012 року у задоволенні позовних вимог відмовлено. Постанова суду мотивована тим, що позивачем не були виконані всі вимоги, передбачені чинним законодавством, для оформлення паспорту громадянина України для виїзду за кордон, у зв'язку з чим відповідачем правомірно було відмовлено у оформлення та видачі паспорту відповідно до Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» та Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 1995 року №231. При цьому, суд першої інстанції вказав на те, що відповідач обгрунтовано відмовив у видачі паспорту з тих підстав, що позивачем не надано доказів сплати послуг з питання оформлення та видачі паспорту громадянина України для виїзду за кордон, які передбачені постановою КМУ від 26.10.2011р. №1098 та доказів сплати вартості бланку паспорта.

Не погодившись з постановою суду першої інстанції, позивач звернувся з апеляційною скаргою, в якій посилаючись на порушення судом норм матеріального та процесуального права, просить постанову суду скасувати та прийняти нову про задоволення позовних вимог. Апеляційна скарга, фактично, обґрунтована доводами адміністративного позову. На думку заявника апеляційної скарги, суд першої інстанції не правильно застосував вимоги Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» та Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 1995 року №231, у зв'язку з чим дійшов необґрунтованого висновку про невиконання позивачем усіх вимог законодавства. На думку заявника апеляційної скарги, вимога відповідача сплатити додаткові платежі, які не передбачені вказаними Правилами, є неправомірною, а посилання на постанову КМУ від 26.10.2011р. №1098 є необґрунтованим, оскільки вказана постанова передбачає можливість надання платних послуг за заявою особи, а не вказує на обов'язковість отримання таких послуг.

Перевіривши законність і обґрунтованість постанови суду першої інстанції, в межах доводів апеляційної скарги та заявлених вимог, суд апеляційної інстанції вважає, що апеляційна скарга підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст..7 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», правила оформлення і видачі паспортів, їх тимчасового затримання та вилучення визначаються відповідно до цього Закону Кабінетом Міністрів України і підлягають опублікуванню.

Постановою Кабінету Міністрів України №231 від 31.03.1995р. затверджено «Правила оформлення і видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон і проїзних документів дитини, їх тимчасового затримання та вилучення» (далі Правила).

Відповідно до п.10 Правил, для оформлення паспорта у разі тимчасового виїзду за кордон подається: заява-анкета встановленого зразка; паспорт громадянина України, свідоцтво про народження (для осіб віком до 16 років); копія виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, крім осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття ідентифікаційного номера та офіційно повідомляють про це відповідні державні органи; дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 сантиметра; квитанція про сплату державного мита або документ, що підтверджує право на звільнення від його сплати.

Згідно із п.6 ст.2 Декрету КМУ №7-93 від 21.01.1993р. «Про державне мито», державне мито справляється за оформлення нового зразка паспорта громадянина України для поїздки за кордон.

Відповідно до пп. «б» п.6 ст..3 Декрету ставки державного мита встановлюються в таких розмірах: за видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон - 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Встановлені обставини справи, які не заперечувались відповідачем свідчать про те, що звернувшись 24.05.2012р. до СГІРФО Орджонікідзевського РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області позивач, з метою оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, надав: заяву-анкету, паспорт громадянина України, копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру, дві фотокартки 3,5 х 4,5, квитанцію про сплату державного мита в розмірі 170,0грн.

Таким чином, позивачем надано усі необхідні документи для оформлення паспорту, які передбачено п.10 Правил.

Листом від 08.06.2012р. за №29/5-9564 відповідач відмовив позивачу в оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон з огляду на те, що не було надано: 1.квитанцію про сплату державного мита в сумі 170грн. (при терміновому оформлені - 340грн);

2. квитанцію про сплату послуги з питання оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон в розмірі 87,15грн. (при терміновому оформлені - 174,30грн.) згідно порядку надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг передбачених та затверджених постановою КМУ від 26.10.2011р. №1098;

3. квитанцію про сплату вартості паспорта в сумі 120грн (при терміновому оформлені - 270грн.) згідно п.4 постанови КМУ від 26.10.2011р. №1098.

З такими підставами для відмови в оформленні паспорту громадянина України для виїзду за кордон суд апеляційної інстанції не погоджується з наступних підстав.

Так, по-перше позивачем надавалась квитанція про сплату державного мита у розмірі 170грн., що не заперечувалось представником відповідача та встановлено судом першої інстанції. По-друге, посилання відповідача на постанову КМУ від 26.10.2011р. №1098 є необґрунтованим, оскільки порядок оформлення та видачі паспорту громадянина України для виїзду за кордон регламентовано Законом України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», у межах та на виконання якого постановою КМУ №231 від 31.03.1995р. затверджено «Правила оформлення і видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон і проїзних документів дитини, їх тимчасового затримання та вилучення». Ані вказаним Законом, ані зазначеними Правилами не визначено обов'язок особи сплачувати будь-які інші платежі під час оформлення та видачі паспорту.

Постановою Кабінету Міністрів України №1098 від 26.10.2011р. затверджено Порядок надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг.

Вказаним Порядком визначено перелік послуг, які можуть надаватися Міністерством внутрішніх справ та Державної міграційної служби.

Відповідно до п.2 Порядку, послуги надаються за письмовою заявою фізичних та юридичних осіб.

Правовий аналіз вказаної постанови КМУ свідчить про те, що платні послуги можуть бути надані за заявою особи, тобто за наявності у неї бажання отримати таку послугу, а не про обов'язковість замовлення такої послуги з метою, зокрема, оформлення паспорту громадянина України для виїзду за кордон. В іншому випадку, якщо приймати до уваги позицію відповідача про обов'язковість таких послуг, постанова КМУ №1098 від 26.10.2011р. буде суперечити вимогам Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» статтею 7 якого прямо визначено, що правила оформлення і видачі паспортів, їх тимчасового затримання та вилучення визначаються відповідно до цього Закону Кабінетом Міністрів України і підлягають опублікуванню. Як зазначено вище, на виконання вимог Закону, постановою Кабінету Міністрів України №231 від 31.03.1995р. затверджено Правила оформлення і видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон і проїзних документів дитини, їх тимчасового затримання та вилучення, вимоги яких дотримано позивачем при зверненні до відповідача.

Таким чином, оскільки порядок оформлення та видачі паспортів визначено Законом України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України та Правилами оформлення і видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон і проїзних документів дитини, їх тимчасового затримання та вилучення, відповідач був позбавлений можливості вимагати у позивача будь-які інші документи (платежі), окрім тих, що зазначені у вказаному Законі та Правилах.

Крім цього, представник відповідача не зміг пояснити суть послуги, яка полягає в оформлені та видачі паспорту громадянина України для виїзду за кордон, вартість якої становить 87,15грн. Таке питання є актуальним з огляду на те, що особа, яка виявила бажання отримати паспорт, сплачує державне мито у розмірі 170грн. за оформлення та видачу паспорту громадянина України за виїзду за кордон, про що зазначено вище. Тобто, якщо приймати до уваги доводи відповідача про необхідність сплати послуги вартістю 87,15грн., то існує подвійна оплата одних і тих же дій (послуг) відповідача.

Не надано представником відповідача і доказів вартості бланку паспорта. На вимогу суду щодо надання доказів, які підтверджували вартість бланку, надано лист Державної міграційної служби, який адресовано управлінням на місцях, та в якому йдеться про те, що взаємовідносини між Державною міграційною службою та консорціумом «ЄДАПС» (виробником персоніфікованих документів) є конфіденційною інформацією.

З огляду на викладені обставини та враховуючи те, що постанова КМУ №1098 від 26.10.2011р., на яку посилався відповідач в якості правових підстав для відмови позивачу у видачі паспорту, не регулює правовідносини у сфері оформлення та видачі паспортів громадян України для виїзду за кордон, суд апеляційної інстанції дійшов висновку про неправомірність дій відповідача під час вирішення заяви ОСОБА_1 та про обґрунтованість заявленого позову.

Таким чином, судом апеляційної інстанції встановлено, що судом першої інстанції ухвалено рішення з порушенням норм матеріального права, що призвело до неправильного вирішення справи та є підставою для скасування постанови суду з прийняттям нової про задоволення позову.

Суд апеляційної інстанції, з метою повного захисту порушених прав позивача, вважає за необхідне заявлений позов задовольнити шляхом визнання неправомірними дій Служби громадянства і реєстрації фізичних осіб Орджонікідзевського РВ ЗМУ ГУМВС України у Запорізькій області, як особи, що вирішувала заяву позивача та зобов'язати управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області, як правонаступника Служби громадянства і реєстрації фізичних осіб Орджонікідзевського РВ ЗМУ ГУМВС України у Запорізькій області, оформити та видати позивачу паспорт громадянина Україна для виїзду за кордон на підставі поданих ним документів.

На підставі викладеного, керуючись п.3 ч.1 ст.198, ст..ст.202, 205, 207 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 - задовольнити.

Постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 01 серпня 2012 року по справі №0870/6614/12 - скасувати та прийняти нову постанову про задоволення позову.

Визнати дії Служби громадянства і реєстрації фізичних осіб Орджонікідзевського РВ ЗМУ ГУМВС України у Запорізькій області щодо відмови в оформлені паспорта громадянина України для виїзду за кордон ОСОБА_1 - неправомірними.

Зобов'язати управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області оформити та видати ОСОБА_1 паспорт громадянина Україна для виїзду за кордон на підставі поданих ним документів.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення, але може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України в порядку, передбаченому ст..212 КАС України.

(Повний текст постанови виготовлено 06.02.2013р.)

Головуючий: Я.В. Семененко

Суддя: Н.А. Бишевська

Суддя: І.Ю. Добродняк

Уже двое украинцев отсудили свое право оформить загранпаспорт за 170 гривен
Скрытый текст: показать
Уже двое украинцев отсудили свое право оформить загранпаспорт за 170 гривен
Днепропетровский апелляционный суд принял уже два решения в пользу жителей Запорожья, которые судились с паспортным столом. Суд согласился с тем, что паспортисты незаконно завышают стоимость оформления документа в несколько раз.

Почти год житель Запорожья Руслан Жиров судился с паспортным столом за право оформить загранпаспорт за 170 гривен. Украинец потратил массу времени и немного денег на то, чтобы отстоять свое законное право. В результате Руслан добился своего, Днепропетровский апелляционный суд удовлетворил его требования — это уже второй подобный прецедент в стране.

— Дополнительные услуги, которые предлагаются в паспортных столах чиновниками, действительно законны (кроме 120 гривен за печать самого паспорта), но эти услуги не касаются процедуры получения гражданами загранпаспорта, они оказываются только по заявлению граждан, и никак иначе, — поясняет Руслан Жиров. — В процедуре получения паспорта, которая четко приписана в законе, не указано, что граждане обязаны писать эти заявления.

Так что платить за страховку, а также за целый ряд дополнительных услуг никто не обязан, поясняет Жиров — в перечень обязательных платежей входит только госпошлина (составляющая 170 гривен). Чтобы «выбить» из человека еще 200-500 гривен, паспортисты могут ссылаться на сайт своей организации, но на это тоже не стоит обращать внимания, советует Руслан.

— Кроме сайта Верховной Рады, на котором выложены все законодательные акты, законы и постановления, все остальное лежит вне правового поля, — говорит он. — Чиновники легко путают граждан этим моментом, но за информацию на их сайте никто не несет ответственности, так что доверять ему нельзя.

Граждане зачастую оплачивают все квитанции, которые им выдают, лишь потому, что не разбираются в данном вопросе и доверяют системе. Чтобы не переплачивать, специалисты советуют перед походом в паспортный стол ознакомиться с законодательством и всеми материалами на эту тему. Ведь система настолько слаженная, что справедливости добиться сложно даже через суд.

— Когда человек приходит в паспортный стол, его отправляют из кабинета в кабинет, квитанции, которые выдаются на руки для оплаты, никем не подписаны, статьи оплаты в разных паспортных столах звучат по-разному, и даже фирмы, которые там фигурируют, зачастую бывают разными, — рассказывает Руслан Жиров. — Людям ловко навязывают дополнительные услуги, а поскольку квитанции никем не подписаны и никем не учитываются, гражданину очень сложно доказать, что он оплатил их не по доброй воле. Все делается для того, чтобы чиновник паспортного стола не понес за это ответственности.

Чтобы в суде было легче доказать, «что вы не верблюд», специалисты предлагают другой вариант развития событий: принести паспортистам необходимый набор документов, оплатить лишь 170 гривен и получить письменный отказ о выдаче паспорта. После этого можно оплатить все остальные квитанции и лишь потом идти в суд, требуя возврата денег, уже с паспортом на руках, а также с отказом, подтверждающим, что квитанции вы оплатили не добровольно.

— «Лишние» деньги идут в компании-присоски ГП «Документ», ГП «Информресурсы», а также в страховые компании, например ВУСО, — поясняет глава секретариата ОО «Демократический альянс» Дарья Ткацевич. — Эти деньги не попадают в бюджет, а идут в чей-то карман. А всю эту систему «крышуют» правоохранительные органы, потому что ни одно наше заявление в прокуратуры различных городов Украины не было принято во внимание. Везде отвечают, что провели собственное расследование и не нашли нарушений.

По словам Дарьи Ткацевич, несмотря на то, что позитивных решений суда в стране было лишь два (оба — в Днепропетровске), подобные судебные процессы проходят по всей стране. Представители общественной организации надеются, что с помощью такой активной информационной и просветительской кампании они смогут разрушить коррупционную систему в паспортных столах, и чем больше людей откажутся платить лишние деньги, тем быстрее эту систему удастся вовсе искоренить.

"Впрочем, по информации Радио Свобода, Государственная миграционная служба, в обязанности которой теперь входит оформление загранпаспортов, уже оспаривает решение Апелляционного суда в суде высшей инстанции.

http://gorod.dp.ua/news/79683
VW T2 ??? 1979
VW T4 2,5 2003 TDI
stas
Адміністратор

Сообщение Андрюханыч » 05 мар 2013, 02:10

stas писал(а):Загранпаспорт теперь можно оформить за 170 гривен (РЕШЕНИЕ СУДА)

У 2009-му році робив за 340+біля 20 грн - банківські послуги.. зробили за 11 днів...хоч прискорення не замовляв.
098-867-88-99
Андрюханыч

Модель и год выпуска машины: T3, 1985 г.в. груз-пас
Тип двигателя и объем: 1.9 TD ААZ

Сообщение evrobus » 05 мар 2013, 08:33

Вчора по ящику показували.Журналюга судився,бо замысть 170 грн паспорт обыйшовся 370 ы все на якысь незрозумылы рахунки.
ЗАПЧАСТИ НОВЫЕ,БУшные,КУЗОВНЫЕ РЕМОНТ ФВ Т2,Т3,Т4,Т5,ЛТ и разной мелочи
+380955005427 +380678726119 т/ф+380445029272 г.Вишневый(Киев) ул.Киевская,10
Петрович это тоже я
evrobus

Модель и год выпуска машины: T3 2шт Т3syncro2шт Т4 4шт Т5
Тип двигателя и объем: от1,6 до3,7

Сообщение Romanoproddi » 05 мар 2013, 08:45

а 500 не хочете? фігня то все що показують по тєліку. в нориальній країні давно СБУ ,податкова, ДСБЕЗ, УБОЗ і прокуратура зацікавились куди йдуть бабло.

а зцепись - скажи що не будеш платити - то хрєн того паспорта побачиш
lpg-service.com.ua
Romanoproddi
Доктор

Модель и год выпуска машины: VW PASSAT B3 G60 SYNCRO 1990
Тип двигателя и объем: 2.0 ADY +ГБО

Сообщение evrobus » 05 мар 2013, 08:46

Romanoproddi писал(а):а зцепись - скажи що не будеш платити - то хрєн того паспорта побачиш

Ну чувак он пробив,але часу потратив figase figase figase
ЗАПЧАСТИ НОВЫЕ,БУшные,КУЗОВНЫЕ РЕМОНТ ФВ Т2,Т3,Т4,Т5,ЛТ и разной мелочи
+380955005427 +380678726119 т/ф+380445029272 г.Вишневый(Киев) ул.Киевская,10
Петрович это тоже я
evrobus

Модель и год выпуска машины: T3 2шт Т3syncro2шт Т4 4шт Т5
Тип двигателя и объем: от1,6 до3,7

Сообщение pavelko » 05 мар 2013, 08:47

насколько я знаю, все документы делаются в течении 10 дней, а вот выдача их это уже другая история (из проверенного источника в органах)
pavelko

Модель и год выпуска машины: T4-98г.р. длинний синий
Тип двигателя и объем: 2.5TDI 75kWt

Сообщение Klaviat » 05 мар 2013, 13:36

Не знаю как и что - свой оформлял в Бортничах, где их печатают сообственно.
Пришли, подождали очередь из трех чловек. Подали все документы (паспорт, военник, квитанции)
Срочный? Обычный. Придете через месяц. Пришли через месяц - забрали паспорт.
Ходил в ОВИР - с порога сказал им что желаю удачи в благородном деле. Из всех необходимых бланков на стенде понял только слово "бланк" + давка страшная :wo_ol:
Не учите жить - помогите материально.
09616811ЧЧ если что..
Klaviat

Модель и год выпуска машины: 2001-2002
Тип двигателя и объем: AJT

Сообщение Polehan » 05 мар 2013, 14:16

я тільки справку з воєнкомата брав коли робив, прапор мозг прої*ав неділі зо 2. а потім прийшов в паспортний, заплатив 400+грн сфоткався і через місяць забрав.В нас зара все простіше стало як змінилось начальство. а раніше то точно такеж було як в першому пості, тре було вибігати, вилизати дупу їм, дати на лапу і тоді їх царська величність підніме свою дупу. сусідка там працювала до зміни керівництва. та ще курва
Jedem das seine
Рабів до раю не пускають (Іван Сірко)
099 409 62 56
Polehan
гольф фанат

Модель и год выпуска машины: пішохід
Тип двигателя и объем: мотор розміром з кулак

Сообщение Vova-VW » 05 мар 2013, 18:05

Пацани здавав тиждень назад на загран. Вийшло 860 грн. Я перший раз прийшов, глянув там така черга що це просто жопа. я не міг собі дозволити чекати цілий день в черзі. Знайшов чувачка, підійшов з ним до начальника паспортного, разом зайшли в середину, тьотки глянули на документи і сказали що так як в мене написана фамілія в старому паспорті вже не пишуть.( а мені треба було іменно так, бо в мене є перміса) Тому треба йти до натаріуса і до перекладача щоб дали справку що треба написати мою фамілію як в стараму паспорті. Начальник паспортного сказав їдь роби і приїдеш здаш. Я поїхав зробив, ця фігня коштує 80 грн. Я вернувся в паспортний, чувак сказав що вся байда коштує шістсот з чимось гривеінь (це правда бо в нас такі охренівші ціни) але дай начальнику 700 нехай іде все сам заплатить, я дав +ще 80 грн за то щоб лишити дійсним старий паспотр який закінчується в червні. Я пішов в кабінет (без черги ясен пень) заповнив якісь заяви, в одній з яких написано що за паспорт ти платиш 183 грн. Потім прийшов начальник з купою чеків, дав тьолці, мене сфоткали і сказали прийти через місяць. От така історія. Так що ціни в деяких областях ще досить нормальні. Як би пішов сам то може би зекономив ну максимум сто грн. але простояв би цілий,потім би відправили до нотаріуса, і знов треба би було йти в інакший день стояти в черзі як мінімум до обіду і тоді самому здати. Якщо би я так зробив то втратив би два дні, і тоді довбаний паспорт обійшовся би набагато дорожче. От така система мать її :de_vil:
Свобода - тверда як меч.
Або вона у тебе є, або тебе нема.
Vova-VW
сексолюб

Модель и год выпуска машины: VW T4 2000
Тип двигателя и объем: 2.5 AJT/AYY

Сообщение Romanoproddi » 05 мар 2013, 19:28

ну я в районці здавав - то там хіба що черга на малий прикордонний рух. на паспорт ніякої черги не було. начальника теж знаю. заплатив по безналу (на лапу) і чека ніхто не давав. тьолка сфоткала - я розписався і самі додому привезли той паспорт. 500 грн.

правда теж виникла загвоздка з прізвищем
lpg-service.com.ua
Romanoproddi
Доктор

Сообщение Vova-VW » 05 мар 2013, 20:35

Я скільки раз робив паспорт то напостой черга. Та це ще нічого колись ще постоянно був дефіцити бланків. В нас просто купа народу на цей районний ОВІР і тому черги весь час, чи то мені так випадає :-) Ще причина черг в тому що в західних областях на відміну від східних майже всі роблять загран паспорт.
Свобода - тверда як меч.
Vova-VW
сексолюб

Сообщение Romanoproddi » 05 мар 2013, 20:37

а в москоію щоб попасти треба загран? в Белорусію - внутрішній канає, хоча я їздив по загран :za_da_va_la:
lpg-service.com.ua
Romanoproddi
Доктор

Сообщение Vova-VW » 05 мар 2013, 21:03

В московію вроді сканає і втутрішній. А ти з якою ціллю? "Долой царя" :-)
Свобода - тверда як меч.
Vova-VW
сексолюб

Сообщение Romanoproddi » 05 мар 2013, 21:06

та нє - просто цікавлюсь. хай Бог милує :hi_hi_hi:
lpg-service.com.ua
Romanoproddi
Доктор

След.

Вернуться в Юридичні посилання та роз"яснення