kds писал(а):Да и что за фокусы – покупать для нужд государственных прибор, не прошедший сертификацию? Мой хороший знакомый, известный в Украине юрист-«энергетик» Олег Васильевич Полищук, который узнал о пертурбациях с «Визирем», прокомментировал ситуацию настолько удачно, что его рассуждения заслуживают цитирования: «Это все равно, например, если атомная станция у каких-нибудь молдаван за пару сотен миллионов долларов купит некую турбину, попытается ее установить, а спустя полгода выясниться, что турбина просто не подходит по параметрам для данных климатических условий и годится разве что на металлолом…».
http://www.cripo.com.ua/?sect_id=5&aid=74469
Сьогодні було у мене судове засідання, я теж так ретиво, як у цій статті доказував, що Візир незаконний, бо він не пройшов сертифікацію. На це суддя сказав, що нема статті, яка заборооняє експлуатацію несертифікованого приладу. І це правда, я це знав.
Стаття 170-1. Введення в обіг продукції, щодо якої немає
сертифіката відповідності або свідоцтва про
визнання відповідності чи декларації про
відповідність, а також неправомірне
застосування національного знака
відповідності
Введення виробником чи постачальником в обіг продукції
(у тому числі імпортної), яка підлягає обов'язковому підтвердженню
відповідності, але щодо якої немає сертифіката відповідності або
свідоцтва про визнання відповідності чи складеної відповідно до
вимог технічного регламенту з підтвердження відповідності
декларації про відповідність, а також неправомірне застосування
національного знака відповідності, -
тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб
підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності,
громадян-власників підприємств чи уповноважених ними осіб,
громадян, які займаються підприємницькою діяльністю, від трьох до
вісімдесяти восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Суддя до мене нормально віднісся, каже, що можна було б за 83 км/ч і не штрафувати, коли мене спинили, але у нього не має законних підстав скасувати постанову. Кажу, - Візиривська похибка +-3км/ч якраз. (Я блефував
). А він в курсі: - Не 3, а 1-2. Рішили, поки перенести засідання на 22-е, як до того часу не приййде заперечення від ментів, то щось придумаємо, як мінімум зменшимо суму штрафу.

я виграв, а це мене спинили на Візір 83 км/ч, коли я їхав на море. пів-шоста ранку, місто Таврійськ, умовляв, трохи грошей давав, нє, накатали протокол. Пробую бодатися.
Подумаю, з якого боку його можна буде притулити.