ага в мому випадку камера на "двоногє" стояла...тобто в під@р@с@ в руках...
от витяг з мого подання в суд:
...Відповідно до п. 11.5 правил дорожнього руху (далі по тексту ПДР): на дорогах, які мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку, виїзд на крайню ліву смугу для руху в цьому ж напрямку дозволяється, якщо праві зайняті, а також для повороту ліворуч, розвороту або для зупинки чи стоянки на лівому боці дороги з одностороннім рухом у населених пунктах, коли це не суперечить правилам зупинки (стоянки). Тобто в цьому пункті ПДР немає прямої заборони вчинення будь-яких дій і порушити пункт 11.5 ПДР тільки рухом у лівій смузі неможливо. Наразі в даному пункті сказано лише про розташування транспортних засобів на проїздній частині, в яких випадках можна виїжджати на крайню ліву смугу, і жодного посилання щодо заборони руху по крайній лівій смузі або заборони продовження руху по цій смузі після того, як звільнилась права смуга. Резюмуючи вищезгадане, пункт 11.5 ПДР дозволяє виїзд на ліву смугу, а не забороняє рух по ній.
Разом з тим у п. 10.4 ПДР вказано: перед поворотом праворуч, ліворуч або розворотом водій має завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або рух можливий лише в одному напрямку, встановленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою. При цьому не вказано за якої саме відстані до розвороту, чи повороту ліворуч потрібно займати відповідне крайнє положення, тобто водій виконує маневр керуючись власним розсудом, в залежності від дорожніх умов, інтенсивності руху, та ін., при цьому не створюючи перешкод іншим транспортним засобам. Власне, враховуючи цей пункт ПДР (10.4), я зайняв крайню ліву смугу з наміром виконати маневр розвороту, щоб потрапити на АЗС мережі “ОККО”, яка знаходиться за адресою м.Львів, вул. Дж. Вашингтона, 12.
Виходячи з вищевикладеного, я не порушував правил розташування транспортних засобів на дорозі, в тому числі п 11.5, а виконував вимоги п. 10.4 ПДР....